top of page

Gravidyogalärarutbildning

En utbildning för dig som vill fördjupa dig i hur yogan kan användas under graviditet, födsel och första tiden med bebisen. 

Med ett holistiskt tillvägagångssätt kommer du lära dig verktyg inte bara för yogamattan utan också hur du kan inspirera, informera och integrera aspekter av yoga, graviditet och förlossning till de gravida kvinnorna för att stå i sin fulla kraft. Att guida dem till möjlighet att genom direkt erfarenhet lita till sin kropp, deras förmåga att föda och hur olika yogatekniker kan stödja under graviditet, födsel och första tiden med barnet. 

 

Denna gravidyogalärarutbildning är en omfattande utbildning, där fokus inte bara ligger på att lära ut yoga till gravida utan det är också en utbildning för dig som (blivande) lärare och livslång student att fördjupa kunskapen om dig själv, för att kunna dela yogan på ett autentiskt och äkta sätt där du utgår från hur du kan förmedla yogan genom din unika erfarenhet och personlighet. 

Yogan som lärs ut baseras på hatha yoga och vi utövar mjuka rörelser och skonsamma positioner, andningsövningar och avslappning. Dessa övningar ger dig användbara verktyg inför förlossningen såsom förmågan att fokusera, andas medvetet och slappna av. Yogan hjälper också kvinnorna att stanna upp och känna efter, komma till ro och att knyta an till din bebis. 

Innehåll: 

Yogaövningar - Asanas, fysiska rörelser och positioner. Pranayama - att använda andning för att påverka vår prana, livsenergi. Meditation - ett sätt att öka kännedom om sig själv och knyta kontakta med bebisen i magen. Yoga Nidra - djupavslappning på fysisk, mental, emotionell nivå.

 

Medvetenhet närvaro, kroppsmedvetenhet + kroppskännedom.

 

Smärta och vad den beror på samt specifikt bäckensmärta, samt bäckenanatomi och bäckenbottenkunskap samt övningar för bäckenhälsa.

 

Yogans filosofi i koppling till graviditet och födsel.

 

Att undervisa utifrån yamas & niyamas och Patanjalis yoga sutras, den åttafaldiga vägen. 

 

Hormonförändringar under graviditeten. 

 

Graviditet sett ur ett andligt perspektiv.

 

Fysiologisk födande ur ett spirituellt perspektiv.

 

Hur du  lägger upp en klass/kurs och hur du kan skapa temaklasser som ingår i en gravidyogakurs.

 

Du får förslag och exempel på kursupplägg, vi utforskar vilket fokus du vill ha när du håller egna klasser. 

 

 

Vem vänder sig denna utbildning till? 

Denna utbildning är öppen för alla som är intresserade av graviditet, födsel och tiden som nybliven förälder. Den är också för dig som vill sprida den kraft yogan kan vara som verktyg för att väcka och inspirera kvinnan att komma i kontakt med sin fulla kraft. Den passar också för dig som själv är gravid och vill förbereda dig inför din födsel och bli bekant med och fördjupa dig i övningar för ökad närvaro och tillit till dig och din förmåga att lyckas med allt du tar dig an och kanske senare vill dela yogan med andra gravida. Den är för dig som är barnmorska och vill möta kvinnor på ett djupare plan, där graviditet blir mer än det medicinska fokuset som lärs ut på BM-utbildning och där du får möta kvinna utifrån en djupare plats i er båda, där existens och livets magi får ta större plats. Det är för dig som redan är yogalärare och vill fördjupa dig. Det är för dig som är doula och vill inkorporera yogans visdom att i ditt viktiga arbete som födelsestöd. Det är för dig kvinna som tror på en värld där vi är i kontakt med vår styrka, i en värld där vi blomstrar, växer, expanderar, njuter, delar, möts i kraft  likväl som sårbarhet och känslighet. 

Lärare: 

Utbildningen leds av Siddha Vidya som grundade och startade Tridevi Yoga 2010 (tidigare Solna Yogaskola) och har utvecklat och undervisat kurser i gravidyoga i över 12 år. Kursen rekommenderas av barnmorskor från flera mödravårdscentraler. Siddha Vidya är beteendevetare och jobbar aktivt som förlossningsstöd och gravidmassör och driver också massagestudion TriDevi, där hon erbjuder massagebehandlingar för gravida. Hon är utbildad doula och traditional birth keeper genom free birth society. Hon tar också emot samtal för kvinnor med förlossningsrädsla. Siddha Vidya är själv mamma till tre döttrar och har fött två av barnen genom planerad hemförlossning. 

Pris: 22000kr 

Boka innan 31 okt - 16 900kr 

Boka innan 30 nov - 19 500kr 

Utbildningen kan delbetalas. Vi bokning betalar du 5500kr, resterande belopp faktureras. 

För frågor kontakta Siddha Vidya på 0735-140240 eller info@trideviyoga.se 

Gravidyoga1.jpg
Gravidyoga Solna Sundbyberg
Gravidyoga med förlossningsförberedande klass tillammans med barnmorskan Helena Maass och gravidyogaläraren och doulan Emma Harlin
Relaterade kurser

Förlossningsförberedelse  4h

Profylax solna yogaskola.jpg

En kurs där du och din partner/stödperson förbereder er tillsammans inför förlossningen.. Läs mer

bottom of page