top of page

GRAVIDYOGALÄRARUTBILDNING

12-16 JULI

Gravidyoga1_edited.jpg

GRAVIDYOGALÄRARUTBILDNING

12-16 juli 2023

Är du yogalärare och vill börja erbjuda klasser i gravidyoga? Då är detta utbildningen för dig! Du får fördjupad kunskap hur yogan kan användas under graviditet, födsel och tiden efter. Du lär dig att inspirera, informera och integrera olika aspekter av yoga, för mer närvaro och välmående under graviditet och som stöd inför och under födseln och kan efter kursen börja hålla klasser direkt. 

Om Emma (Siddha Vidya)

Min bakgrund

Jag som håller kursen har under de senaste 13 åren undervisat i gravidyoga på min egna yogaskola, doulat, hållt förlossningsförberedande kurser, själv fött barn hemma, utbildat mig till gravidmassör och birth worker genom Free Birth Society och medverkat i många kurser inom födande och graviditet, allt för att få ett så brett perspektiv på graviditet och födande som möjligt. 

 

Sedan jag blev mamma till mina första dotter för snart 14 år sedan har födandet varit mitt största fokus, mina stora passion och är för mig den viktigaste frågan - livets början för barnet och kvinnans transformation till att födas som mamma. Min ambition i undervisningen är att förmedla kvinnans inneboende förmåga och kraft att föda, vikten att lyssna inåt, stärka kroppskännedomen och lita på kroppens signaler, rätten till att bestämma hur och var kvinnan vill föda, frigöra blockeringar och sticka hål på myter kring födslokulturen idag. 

Jag är yogalärare sedan 2006 och har en bakgrund i den klassiska yogan - Sivananda yoga & Satyananda Yoga. Jag har undervisat på sin egna yogaskola sedan 2010 och mitt fokus har varit gravidyoga med upp till 50 gravida i veckan, mamma-baby yoga och förlossningsförberedande kurser. 

Kursens upplägg

Kursen hålls i retreat-format och utöver utbildningen till gravidyogalärare får du också alla fördelar med att vara på en kursgård. Här kan du helt och hållet dedikera dig till utbildningen och till att bara vara. 

 

Dagen inleds med morgonyoga och meditation, följt av lektioner, diskussioner, seva yoga och djupavslappning, Eftermiddagen består av ledig tid, klasser och kvällsprogram.

En typisk dag 

06:30-07:30

07:45-08:15

08:15-10:15

10:15-11:00 

11:30-13:00  

13:15-14:15

14:15-14:30 

14:30-17:00 

17:00-19:00 

19:00-20:00 

20:00-21:00 

Morgonmeditation

Tea & Frukt

Lektion 

Brunch

Seva Yoga

Yoga Nidra och lektion

Nyttiga snacks

Ledig tid

Lektion

Middag

Kvällsprogram (Onsdag & Fredag)

Ur innehållet

  • - Temaklasser som kan hållas som kurser eller fristående klasser.

  • - Andningsövningar, avslappningsövningar och meditation anpassade för gravida.

  • - Förlossningsförberedande klasser med övningar.

  • - Bäcken-anatomi, bäckenrelaterad smärta och bäckenbottenkunskap.

  • - Kunskap om födande, historiskt och idag. 

  • - Kunskap om fysiologiska födslar och hur de skiljer sig från medicinska födslar.

  • - Kursplanering, upplägg och struktur för kurser och klasser.

Kursgården

 

Kursen äger rum på en vacker yogakursgård i Gässlingsbo, Hälsingland, bara 9 km från Bollnäs. Det är enkelt att ta sig hit med tåg eller buss från både södra och norra Sverige, och vi hämtar upp dig vid Bollnäs station om du kommer med tåg. Om du kör från Stockholm tar du E4 norrut. Rummen är vackert renoverade i autentisk Hälsingestil och rymmer mellan 2 och 4 bäddar. Yogasalen ligger i en större, renoverad, lada där du också hittar kök, matsal, duschar och toaletter. Sovrummen finns i boningshusen. För den som vill ta sig till den närliggande sjön för ett bad finns cyklar att låna.

gässlingsbo_edited.png
tomat.JPG

Maten

Under kursen får du avnjuta välsmakande, hälsosam vegetarisk mat tillagad av den erfarna kocken Alessandro Sam Buddha. Alessandro har varit kock på retreats med bl.a. Krishna Das, Mooji och Gabor Maté och har drivit restauranger i Karibien, Italien och Grekland. Han blev även anlitad som konsult för att öppna Athen's första vegetariska restaurang - Avocado. Numera är Alessandro bosatt i Lagonissi utanför Athen och är förutom kock en erkänd yogalärare i Grekland med studenter från hela världen.

Kurstider och plats

Datum: Onsdag 12 juli start kl 17:00 - Söndag 16 juli kl 13:00

Plats: Satyananda kursgård, Gässlingsbo 7037, 821 91 Bollnäs 

Vad som ingår

Boka tidigt rabatt, 1500kr! 
Boka innan 14 juni. Ange koden "bokatidigt"

I priset ingår

- boende (i delat rum),

- middag onsdag, frukost, lunch & middag tors-lör, frukost & lunch sön

- kursavgift

morgonmeditation & kvällsprogram

Ta med egna sänglakan. 

Pris: 8900kr + 25% moms

Delbetalning

Du kan välja att delbetala kursen på 3 eller 6ggr. 

3800kr/mån vid delbetalning 3 ggr

2000 kr/mån vid delbetalning 6 ggr

På bokningssidan finns mer information hur du går tillväga för delbetalning

Vid frågor, kontakta mig på info@trideviyoga.se

bottom of page